Gyakori kérdések

Az oldal feltöltése folyamatban....

 

 

34 éves titkárnő vagyok, napi 6-8 órát ülök a monitor előtt. Már napközben vörös a szemem, ég, és ráadásul alig tudok fókuszálni. Mit tegyek?

Panaszait szárazszeműség és rejtett távollátás is okozhatja, melyeket a monitor előtti munkavégzés indukál. Első lépcsőben használjon műkönny szemcseppet (recept nélkül kapható a patikákban), és keresse fel szemorvosát, hogy nincs-e szüksége munkaszemüvegre.

 

2 éves gyermekem jobb szeme néha beszalad az orra felé. Majd kinövi?

A háttérben kancsalság/rejtett kancsalság állhat, mindenképpen vigye el gyermekszemészetre, valószínűleg fénytörési hiba miatt a két szem összehangolt működése időnként szünetel. Az jó jel, ha csak időnként kancsalít. Ha állandóan kancsalít, akár tompalátó is lehet már, az is mindenképpen sürgős kezelést igényel. A megfelelő szemüveg valószínűleg megoldja majd a problémát. Ha a háttérben kisebb fokú túllátás/távollátás áll, elképzelhető, hogy a gyermek növekedésével a szemüveg dioptriája csökken.

 

Az összekarcolódott szemüveglencséimet újra lehet polírozni?

Sajnos a karcos lencséket nem lehet polírozással rendbehozni. A vékony felületkezelés sérül, újra rétegezni sem lehet. Ki kell cserélni őket:(

 

Aludhatok a kontaktlencsémben?

Attól függ, milyen típusú kontaktlencsét visel. Létezik olyan lágy kontaktlencse, melyet akár 30 napig is lehet viselni egyfolytában (pl Focus Night&Day, Biofinity stb), aludni is lehet benne, de ezeknél is nagyon ajánlott 30 naponta legalább egyszer, a lencsék cseréjekor egy éjszakát pihentetni a szemeit.  A napi viseletű lencsékben nem lehet aludni, azt lefekvéskor ki kell venni, reggel újat kell betenni.

 

4 napja, valószínűleg fémfűrészelés közben, valami belepattant a szemembe. Két napja nagyon szúr a szemem, vörös, alig bírom kinyitni. Próbáltam kimosni, de nem lett jobb.

Valószínűleg egy fémszilánk pattant a szemébe, és a szaruhártyába fúródott. Azonnal keressen fel szemorvost, mert ha sokáig benne marad akár maradandó látáskárosodást, fertőzést okozhat. Ezek a szilánkok szabad szemmel nem láthatóak, önállóan kivenni nem tudja, ilyenkor ki kell piszkálni nagyító - réslámpa segítségével. Ne késlekedjen! Ügyeleti eset!

 

Sebész vagyok, gyakran több órás műtéteket végzünk a kollégáimmal. A maszk miatt állandóan bepárásodik a szemüvegem, borzasztó idegesítő. Régóta küzdök a problémával, van valami megoldás?

Nagyon gyakori problémával küzd, de ne keseredjen el, mert megtalálták a megoldást! Létezik egy olyan szemüveglencse bevonat, mely egy aktiváló folyadékkal kezelve állandó páramentességet tud biztosítani minden körülmények között! Tényleg működik, megmutatjuk élőben! www.optifog.hu


HÍREK

SZEPTEMBERIG, SZOMBATONKÉNT ÜZLETÜNK ZÁRVA TART.

MINDENNAP SZEMVIZSGÁLAT!

Raktári egyfókuszú szemüveglencsék 30 % kedvezménnyel ​

Színezetlen, napszemüveg és EyeDrive lencsék kedvezményes áron

 

FÉNYRESÖTÉTEDŐ (1+1) ÉS MULTIFOKÁLIS LENCSE (1+1)AKCIÓ!

bővebben »

AKCIÓ

ELINDULT a torhetetlenszemuveg.hu! Válasszon minket átvételi pontként, 3 év feleltti gyermeke szemvizsgálatát helyben el is tudjuk végezni, sőt, a szemüveglencséből most 5000 Ft kedvezmény is jár!

Szemvizsgálat időpontért jelentkezzen elérhetőségeinken: +36 1 780 26 35, info@belvarosioptika.eu 

 

 

 

bővebben »