Gyakori kérdések

Az oldal feltöltése folyamatban....

 

 

34 éves titkárnő vagyok, napi 6-8 órát ülök a monitor előtt. Már napközben vörös a szemem, ég, és ráadásul alig tudok fókuszálni. Mit tegyek?

Panaszait szárazszeműség és rejtett távollátás is okozhatja, melyeket a monitor előtti munkavégzés indukál. Első lépcsőben használjon műkönny szemcseppet (recept nélkül kapható a patikákban), és keresse fel szemorvosát, hogy nincs-e szüksége munkaszemüvegre.

 

2 éves gyermekem jobb szeme néha beszalad az orra felé. Majd kinövi?

A háttérben kancsalság/rejtett kancsalság állhat, mindenképpen vigye el gyermekszemészetre, valószínűleg fénytörési hiba miatt a két szem összehangolt működése időnként szünetel. Az jó jel, ha csak időnként kancsalít. Ha állandóan kancsalít, akár tompalátó is lehet már, az is mindenképpen sürgős kezelést igényel. A megfelelő szemüveg valószínűleg megoldja majd a problémát. Ha a háttérben kisebb fokú túllátás/távollátás áll, elképzelhető, hogy a gyermek növekedésével a szemüveg dioptriája csökken.

 

Az összekarcolódott szemüveglencséimet újra lehet polírozni?

Sajnos a karcos lencséket nem lehet polírozással rendbehozni. A vékony felületkezelés sérül, újra rétegezni sem lehet. Ki kell cserélni őket:(

 

Aludhatok a kontaktlencsémben?

Attól függ, milyen típusú kontaktlencsét visel. Létezik olyan lágy kontaktlencse, melyet akár 30 napig is lehet viselni egyfolytában (pl Focus Night&Day, Biofinity stb), aludni is lehet benne, de ezeknél is nagyon ajánlott 30 naponta legalább egyszer, a lencsék cseréjekor egy éjszakát pihentetni a szemeit.  A napi viseletű lencsékben nem lehet aludni, azt lefekvéskor ki kell venni, reggel újat kell betenni.

 

4 napja, valószínűleg fémfűrészelés közben, valami belepattant a szemembe. Két napja nagyon szúr a szemem, vörös, alig bírom kinyitni. Próbáltam kimosni, de nem lett jobb.

Valószínűleg egy fémszilánk pattant a szemébe, és a szaruhártyába fúródott. Azonnal keressen fel szemorvost, mert ha sokáig benne marad akár maradandó látáskárosodást, fertőzést okozhat. Ezek a szilánkok szabad szemmel nem láthatóak, önállóan kivenni nem tudja, ilyenkor ki kell piszkálni nagyító - réslámpa segítségével. Ne késlekedjen! Ügyeleti eset!

 

Sebész vagyok, gyakran több órás műtéteket végzünk a kollégáimmal. A maszk miatt állandóan bepárásodik a szemüvegem, borzasztó idegesítő. Régóta küzdök a problémával, van valami megoldás?

Nagyon gyakori problémával küzd, de ne keseredjen el, mert megtalálták a megoldást! Létezik egy olyan szemüveglencse bevonat, mely egy aktiváló folyadékkal kezelve állandó páramentességet tud biztosítani minden körülmények között! Tényleg működik, megmutatjuk élőben! www.optifog.hu


AKCIÓ

ELINDULTtorhetetlenszemuveg.hu! Válasszon minket átvételi pontként, 3 év feleltti gyermeke szemvizsgálatát helyben el is tudjuk végezni, sőt, a szemüveglencséből most 5000 Ft kedvezmény is jár!

Szemvizsgálat időpontért jelentkezzen elérhetőségeinken: +36 1 780 26 35, info@belvarosioptika.eu

bővebben »